Meriç Eryürek ile Seminer

meriç-yazmak

Yazmak : Bir Aşk Nefret İlişkisi
Meriç Eryürek, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine yazarlık ve yazma süreci ile ilgili bir seminer verdi. Yazma sürecinin, ilham perisini beklemekten çok disiplin gerektiren bir iş olduğunu belirten Eryürek, senaryo ya da öykü ve roman yazmak isteyen öğrencilere kuralları öğrenmeleri sonra da unutup kendilerini olabildiğince özgür hissetmeleri gerektiğini vurguladı. Yazar, öğrencilere küçük bir uygulama yaptırarak öykü kurgusunun temel öğelerini ve anlamın bu öğeleri kullanma biçimine göre nasıl değiştiğini gösterdi.

İlk romanı Tarumarname’yi 2012’de okurlarla buluşturan Eryürek, dilin, yazarın alet çantası içindeki araçlardan biri olduğunu bu yüzden yazar adaylarının her şeyden önce çok okumaları gerektiğini belirtti.