Passage of Cinematic Lights by Defne Kırmızı

İletişim Fakültesi ve Yaşar Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu’nun ortak etkinliği olarak düzenlediği Defne Kırmızı’nın sunacağı “Passage of Cinematic Lights” başlıklı konferans 7 Mayıs 2015 Perşembe günü gerçekleşmiştir. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonar yine aynı üniversitede, Medya ve Görsel Çalışmalar alanında yüksek lisans yapan Defne Kırmızı, bu dönemde duygulanım teorisi ve performans çalışmaları bağlamında Marina Abramović’in “The Artist is Present” sergisi ve estetik deneyim üzerinde çalıştı. 2014 yılında, Tufts Üniversitesi ve School of the Museum of Fine Arts’ın güzel sanatlar yüksek lisans programından fotoğraf konsantrasyonu ile mezun oldu. Tez çalışması olarak, film endüstrisinin gösterim ve dağıtım sistemlerindeki değişiklikleri belgelediği bir fotoğraf serisi oluşturmuş; bu bağlamda sinemanın değişen yapısını ve sinematik deneyimin nasıl dönüştüğünü araştırmıştır. MFA eğitimi sırasında Boston’daki karma sergilerde işleri sergilenmiş, fotoğraflarına International Photography Annual, INPHA 3’de yer verilmiştir.